martes, 16 de febrero de 2010

PA DE SOBRASSADA VERSIÓ SENSE PANIFICADORA



Hola a tots!
Després de veure i tastar el bon resultat de l'experiment de Cris "pa de Sobrassada Mallorquina i formatge", em vaig decidir a prova a fer-lo, però com jo no tinc panificadora vaig tindre que canviar un poc les mesures de Cris i adaptar-ho a l'elaboració tradicional on t'has de tacar les mans i omplir-ho tot de farina.

Les mesures que vaig posar varen ser:

400 g de farina
250 ml de llet tèbia
100 g (aprox.) de sobrassada (se'n pot posar més, això va a gustos)
100 g de formatge ratllat
1 cubet de rent fresc
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal

L'elaboració:

- Primer es posa a calfar la llet fins que estiga tèbia. Afegir el sucre i el rent i remenar fins que es dissolga. Cal deixar que el rent s'active un poc. Jo el que faig és deixar reposar en el got tapat amb un plat per a que comence a fer bambolletes. Quan vegeu que esta ja amb una escuma com si fora una cervessa ja es pot utilitzar.

- En un bol posar la farina, la sal, el formatge ratllat i la llet amb el rent i el sucre.
- Començar a pastar i quan estiga un poc homogeni afegir la sobrassada i seguir pastant amb energia per a que la sobrassada es barreje bé amb la massa.
Igual cal afegir un poc de farina o oli, si es queda molt apegalosa.
S'ha de quedar al final una massa que no s'apegue i que siga molt homogènia.

- Quan ja està tal qual nossaltres volem cal posar la massa a fermentar.
Jo ho pose en un tupper gran i ho tape. Ho pose o bé dins del forn a uns 50ºC (com a molt) o prop de l'estufa, i ho deixe reposar fins que la massa haja augmentat el doble de volum.

- Quan ja ha doblat el volum traure la massa i anar fent boletes.
Es pot fer una segona fermentació abans de posar-ho al forn.
També es poden pintar amb ou batut, jo ho vaig fer però perque acabada de fer un postre i me'n sobrava.
- Posar al forn a uns 180ºC durant uns 20 min.



En ma casa es van quedar tots encantats amb la recepta.
Així que aquells que encara no gaudiu d'una panificadora, animeu-vos a fer el pa! T'empastres un poc les mans, però el resultat val la pena.
Ester

No hay comentarios:

Publicar un comentario