sábado, 27 de febrero de 2010

Fideuà

Ingredients (x 4 persones):
  • 4 tomates de pruna.
  • 250 gr de fideus de fideuà.
  • 500 ml de brou de peix.
  • Una sépia mitjana.
  • Un grapat de gambes pelades (al gust).
  • 8 cigales xicotetes.
  • Pebre roig dolç.
  • Sal.
  • Oli d’oliva.
  • Safrà de brinet.
  • Opcional: un grapat de gírgoles (Pleurotus) i/o de clòtxines.

Preparació:

  1. Triturarem les tomates de pruna, tot afegint sal al gust i una culleradeta de pebre roig dolç.
  2. Fregir la tomata triturada a la mateixa paella on farem la fideuà. Prèviament haurem afegit una cullerada d’oli d’oliva. Al moment de començar el sofregit (uns dos minuts) hi afegirem la sépia trossejada i les gírgoles.
  3. Quan passen uns cinc minuts més hi afegirem les gambes, les cigales i les clòtxines (que haurem cuit a banda) i ho deixarem a foc viu fins que es consumisca tot el líquid (tot tenint cura que no es creme).
  4. Quan ja no hi quede a penes líquid, hi afegirem el brou (que haurem calfat prèviament amb una mica de safrà de brinet) i esperarem a que alce el bull, moment en que abocarem els fideus ben repartits per tota la paella.
  5. Deixarem bullint uns 20 minuts a foc viu (els últims 5’ baixarem una miqueta el foc per a que no es peguen els fideus).Bon profit!!

2 comentarios:

  1. Madre mia madre miaaaa!!! Xusoooo!!! Però que bona pinta que té, m'acaba d'entrar una fam de vore les fotos. Em menjaria eixa fideuà ara mateix, i això que són les 11 de la nit! A vore que dia quedem i ens en mengem una com eixa...o un arròs a banda!
    Que visca el marisc!

    ResponderEliminar