- Un os de rap (que siga grandet).
- Un parell de caps de lluç.
- Un bon grapat de morralla de peix (uns 250 gr).
- 10-12 crancs.
- 5-6 galeres.
- Un nap blanc i un de groc.
- Una xirivia.
- 5-6 carlotes.
- Api.
- 2 alls porros.
- Un cardet.
- Sal.
- Safrà de brinet.
Preparació:
1. Rentarem be amb aigua tot el peix i marisc (a la morralla haurem de treure-li les vísceres) i les verdures (que partirem en trossos grans).
2. Ho col·locarem tot a l'olla exprés i omplirem d'aigua fins a dalt (sense sobrepassar el nivell de seguretat) i hi afegirem sal al gust i 8-9 brins de safrà.
3. Ho possarem a foc viu. Quan l'olla alcance la màxima temperatura, baixarem el foc i ho deixarem uns 30' més.
4. Apagarem el foc i deixarem refredar fins que es puga obrir l'olla. Després passarem tot el contingut pel "xino" i recollirem en una altra olla tot el brou. Per tal de treure tota la sustància dels ingredients, és convenient xafar tot el contingut del "xino" i recollir el líquid resultant al mateix recipient.
5. Ja tenim un saboros brou de peix que podem fer servir per a altres plats o beure'l sol.
2. Ho col·locarem tot a l'olla exprés i omplirem d'aigua fins a dalt (sense sobrepassar el nivell de seguretat) i hi afegirem sal al gust i 8-9 brins de safrà.
3. Ho possarem a foc viu. Quan l'olla alcance la màxima temperatura, baixarem el foc i ho deixarem uns 30' més.
4. Apagarem el foc i deixarem refredar fins que es puga obrir l'olla. Després passarem tot el contingut pel "xino" i recollirem en una altra olla tot el brou. Per tal de treure tota la sustància dels ingredients, és convenient xafar tot el contingut del "xino" i recollir el líquid resultant al mateix recipient.
5. Ja tenim un saboros brou de peix que podem fer servir per a altres plats o beure'l sol.
No hay comentarios:
Publicar un comentario