lunes, 11 de abril de 2011

MONES DE PASQUA


Un dia de pasqua un xiquet plorava perque el catxirulo no li s'empinava...la tarara siiii, la tarara nooooo, la tararaaaa ai mare que la cante jooooo!!!!
Ara arriba pasqua, pasqua de les mones ai que pantorrilles tenen les xiconessss, la tarara siiii, la tararaaaa noooo, la tarara ai mare que la cante jooooo!!!!

M'encanten les pasqüesssss!!! I com ja comença a fer caloreta i els dies ja tenen coloret de pasqua...Este cap de setmana vaig decidir posar-me a pastar mones!!! I com hem van eixir molt bones, ací teniu la recepta...que era de ma uela de Xàbia! així que esta recepta es podria dir que és la típica de Xàbia, perque com ja sabeu, en cada poble les fem d'una manera...

INGREDIENTS:
2 kg de farina de força (és important que siga de força i no de la norma)
8 ous
750 g de sucre
500 g de rent fresc (heu vist quina animalada de rent?)
la ratlladura d'una llima
1 poc d'aigua tèbia per a dissoldre el rent.
1 gotet d'oli d'oliva per a facilitar el pastat.
1 ou per a pintar les mones.
sucre per a decorar.

PROCEDIMENT:
Es barregen els ous amb el sucre i la ratlladura d'una llima.
Després s'incorpora el rent i es barreja tot.
Finalment es va incorporant la farina poc a poc i es va pastant. Anar afegint poc a poc l'oli d'oliva per a facilitar-vos el pastat, ja que és una massa que costa molt de pastar, està molt dura.
Quan ja tingueu una massa fina i elàstica, deixar fermentar durant un parell d'hores fins que veieu que haja doblat el volum.

Fer boletes amb la massa d'uns 10-15 cm de diàmetre i deixar-les reposar de nou fins que veieu que han doblat el volum.
Mentre estan fermentant de nou les mones, encendre el forn, (180ªC).
Quan ja han doblat de volum pintar les mones amb l'ou batut, fer uns talls amb les tissores en la part de dalt i tirar un grapat de sucre damunt.
Coure al forn durant uns 30 min.
I ja teniu les mones per a mullar en xocolata o per a anar a berenar-la pel camp amb un bon tros de xocolata amb menles...se me fa la boca aigua!!!

VARIACIONS DE LA RECEPTA:
Jo ha variat un poquet la recepta. Els canvis que he fet:
He utilitzat només 200 g de rent fresc que he dissolt prèviament en 350-400 ml d'aigua tèbia i l'he deixat activar.
Quan ja està activat (veieu que ha format una escuma blanca) s'incorpora a la barreja d'ous, sucre i llima. I es continua amb el procés anterior...

Espere que vos animeu a fer-la! És molt fàcil i el resultat molt bo...
Ah! i no vos penseu que la primera volta que les vaig fer em van eixir redonetes i perfectes...la primera volta que les vaig fer es van quedar com si m'haguera sentat damunt d'elles, més esclafaes que jo que se, així que no vos desanimeu si la primera volta ixen mal!!!

Bon profit!!!!

1 comentario:

  1. algun dia hija, algun dia veure el procediment en persona...
    Sarita

    ResponderEliminar