martes, 6 de abril de 2010

LIMONCELLO



Hola a tots!

L'altre dia estava passejant pel meu jardí i vaig vore la llimera carregada de capolls i el primer que se'm va passar pel cap és la quantitat de Limoncello que podria fer amb tantes llimes, així que he pensat que ho podria compartir amb tots vosaltres ja que és una recepta molt fàcil de fer i que després quedes molt bé quan traus la botelleta amb el licor fet per tu mateix.


Aquesta recepta me la va donar un amic italià, però com veureu jo l'he modificada un poc ja que si la feu tal qual la recepta el pet que agafareu serà bonico!

Ingredient:

- ratlladura de 7 llimes (és important que les llimes no estiguen tractades amb cap tipus de fitosanitari)
- 1 litre alcohol de 96º d'us alimentari (el venen en les bodegues)
- 1 kg de sucre
- 1 litre d'aigua

Procediment:

- Ratllar les llimes, sense que arribe a la part blanca de la pell i anar posant-ho en un recipient hermètic amb l'alcohol de 96º.

- deixar macerar durant uns 15 dies l'alcohol amb la ratlladura de la llima en el recipient hermètic i tapat amb paper de plata per a que no entre gens de llum. És bo que cada 3-4 dies aneu remenant la barreja, així traurà millor l'esència.

quan ja han passat els 15 dies es passa a fer el limoncello:

- en un perol es posa a calfar l'aigua i es posa el kg de sucre per a que es dissolga i es faça com un almíbar.
- deixar refredar.
- filtrar el macerat amb un paper de filtre (jo solc fer-ho amb paper de cuina i un embut)
- barrejar els dos líquids (el macerat i l'almíbar)

Si ho tasteu i no vos ho podeu tragar aneu rebaixant amb aigua fins que es quede al vostre gust. Jo solc posar-li quasi un litre més d'aigua, d'aquesta forma m'ho puc beure, encara que sempre hi ha algú en casa que diu que estic abaratint la beguda però...trobe jo que amb un licor de 30º ja està bé, que si no ho rebaixara en tindria 45º!!!

Després ho podeu posar en botelletes de vidre i guardar-ho dins del congelador o del frigorífic. Jo solc anar posant-lo poc a poc, la resta el guarde en el recipient hermètic i en foscor, així es conserva millor!

Espere que vos haja agradat i que no vos bufeu molt quan ho feu!

Ester Lluzar

No hay comentarios:

Publicar un comentario