jueves, 25 de marzo de 2010

Pa de farines integrals

Ací teniu la recepta d'un pa d'allò més bo fet amb farines inegrals i massa mare. El pa que en resulta pesa uns 500 g:

- 15o ml d'aigua tèbia.
- 50 g de farina de força.
- 25 g de farina integral.
- 75 g de farina d'espelta integral.
- 75 g de farina de kamut integral.
- 75 g de farina de sègol integral.
- 100 g de massa mare (jo la faig amb farina d'espelta integral).
- 6 g de sal.
- 20 g d'oli d'oliva.
- 2 g de lecitina de soja.
- 10 g de fructosa o mel.
- uns 3 g de rent fresc (marca Levital).

Afegiu els ingredients segons les instruccions de la vostra panificadora (normalment s'hi afegeixen primer els ingredients líquids i després els sòlids). Per tal d'activar el rent fresc, és convenient mesclar l'aigua tèbia amb el rent i el sucre durant uns 10' abans d'afegir-hi la resta d'ingredients. Feu servir el programa per a pans integrals. Ja veureu, ix un pa d'allò més saborós i nutritiu.

Alguns enllaços d'interés:

http://www.biosfera.cat:8888/biosfera/?p=1015
http://www.consumer.es/web/es/alimentacion/aprender_a_comer_bien/alimentacion_alternativa/2007/05/19/162833.php
http://www.consumer.es/web/es/alimentacion/aprender_a_comer_bien/curiosidades/2009/07/23/186795.php

No hay comentarios:

Publicar un comentario