viernes, 9 de abril de 2010

FOCACCIA AL ROSMARINO (Coca de romer)


Esta vegada si que m'ha ixit una focaccia com Déu mana! només haig de dir-vos que vaig triumfar en el dinar amb els companys!
Com sempre, és una recepta italiana, típica de la regió de la Liguria i allí les fan de molts tipus: amb olives negres, amb romer, amb formatge, amb tomaques seques...Jo vos vaig a posar la recepta amb romer, però després vosaltres podeu modificar-la i afegir-li tot allò que vos vinga de gust. Ara, això si, vull que poseu la recepta! no es sap mai, igual vosaltres penseu un ingredient que a mi no se m'haguera passat mai pel cap!

Ingredients:
500 g de farina de força
25 g de rent fresc
250 ml de llet tèbia
1 cullerada de sucre
1 culleradeta de sal fina
1 cullerada de romer sec
oli d'oliva
sal grossa

procediment:
- En la llet tèbia es dissol el rent i la cullerada de sucre i es deixa reposar durant uns 15 min fins que veieu que el rent comença a activar-se (eixirà una escuma).
- Quan ja està el rent activat posar en un bol la farina, el romer i la sal fina i la llet i pastar-ho tot fins que obtinguem una massa llisa i ben lligada. Vos podeu ajudar amb un poc d'oli per a pastar millor.
- Deixar fermentar la massa durant una mitja hora o fins que veieu que ha doblat el seu volum.
- extendre la massa en una llanda fins que es quede un gruix de 1-1'5 cm i pintar-la amb oli d'oliva.
- fer foradets amb el dit i posar dins de cada forat un o dos grans de sal grossa.
- posar-ho al forn durant uns 25-30 min a 180ºC.

I res, ja està llesta per a menjar!!!
Es pot menjar sense res o bé fer entrepans amb un poc de pernil, formatge o el que vulgau!
Està boníssima!

Bon Profit

Ester Lluzar

No hay comentarios:

Publicar un comentario