Vaig a estrenar-me amb uns macarrons inspirats en la recepta d'Spaguetti All'Amatriciana que em va passar Carmelo Musarella (Regio di Calabria).
Ingredients (x 4 persones):
- Una ceba.
- 4-5 tomates de pruna.
- Uns 200 g de cansalada premsada, a trocets.
- Panses i pinyons, al gust.
- Un gotet de vi Porto o vi blanc, preferiblement una mica dolç.
- 350-400 g de macarrons, segons la gana que es tinga.
- Formatge ratllat, preferiblement gustos.
- Dues fulles de llorer i dos dents d'all.
- Sal al gust.
- Oli d'oliva.
Elaboració:
Posem una paella al foc amb una mica d'oli d'oliva i daurem els pinyons i les panses. A continuació, hi afegim la ceba ben trossejada. Quan s'haja daurat una miqueta la ceba, hi afegim la cansalada i la fregim un poc, moment en que hi incorporem el vi. Deixem a mig foc fins que es reduïsca del tot el vi, moment en que hi afegim la tomata ben triturada (prèviament, en el moment de triturar-la, haurem afegit sal al gust i una mica de pebre-roig). Mantenim al foc fins que la salsa haja perdut la major part de l'aigua (uns 20'). Es convenient que la salsa no quede massa eixuta. Un suggeriment per a la gent que no li agrade notar els trossos de ceba: es pot triturar en companyia de la tomata per a que no es note.
Aspecte de la salsa acabada de fer.
Al mateix temps que preparem la salsa, posem a bullir els macarrons en una cassola amb abundant aigua, un poc d'oli d'oliva, sal al gust, un parell de fulles de llorer i dos dents d'all, fins que estiguen "al dente". Una vegada bollits els macarrons, tallem la cocció amb aigua freda i els deixem escórrer be. Després, els aboquem en un recipient de "pyrex" i hi mesclem la salsa i el formatge ratllat. Finalment, només quedarà posar-los una miqueta al forn per fondre el formatge i escalfar la mescla.
I així és com queden. Només de vore'ls m'entra la gana!
Xuso.
Ostras que bueno!! acabo de desayunar y me entra gana! Esto para el fin de semana!!!
ResponderEliminarÑam ñam ñam!!! he intentat agafar un macarró però la pantalla de l'ordinador no m'ha deixat!! Tenen molt bona pinta, provaré de fer-los a vore que tal saben!
ResponderEliminar