jueves, 16 de diciembre de 2010

MOUSSE DE TORRÓ DE XIXONA



Hola a tots!

Ja fa oloreta a Nadal pels carrers, el corte inglés ja porta un mes amb les llumetes colocades i en mercadona ja està la taulà de torrons montada per a que comencen a caure en la temptació de comprar una pastilleta de torró!

L'altre dia se me va ocorrer comprar una pastilla de torró de Xixona (el blanet) i buscant per internet vaig trobar aquesta recepta del Mousse de Torró que és molt fàcil i el resultat és molt, però que molt BO!

Ara que ja són dates per a fer dinaes o sopaetes amb la família, que millor que un bon postre per a compartir amb tots!

INGREDIENTS/Ingredientes:
400 ml nata per a montar/ 400 ml nata para montar
100 ml de llet / 100 ml de leche
2 ous / 2 huevos
50 g de sucre / 50 g de azúcar
1 sobre de gelatina neutra Royal ( o 6 lámines de gelatina)/ 1 sobre de gelatina neutra Royal
200 g de torró de Xixona/ 200 g de turrón de Jijona
1 xorret de cognac / 1 chorrito de cognac

ELABORACIÓ/Elaboración:
1- Calfalr la llet en el microones i dissoldre el sobre de gelatina, fins que no quede cap grumoll. Es reserva.
Calentar la leche en el microondas y disolver el sobre de gelatina, hasta que no quede ningun grumo. Se reseva.

2- En un bol posar el torró a trossets xicotets, els rovells dels dos ous i els 50 g de sucre. Es remena tot fins que quede una pasta homogènia (jo ho vaig fer amb la forqueta, amb el montaclares va ser un poc desastre).
En un bol poner el turrón troceado, las yemas de los huevos y los 50 g de azúcar. Se mezcla todo hasta que quede una pasta homogenea (yo lo hice con un tenedor, con la varilla montaclaras fue un desastre).

3- Es monten les clares a punt de neu.
Se montan las claras a punto de nieve.

4- Es monta la nata.
Se monta la nata.

Ara ja tenim totes les parts preparades/ Ahora ya tenemos todas las partes preparadas:

5- A la barreja de torró/rovells/sucre se li afig la llet amb la gelatina i es barreja bé per a que es dissolga bé el torró.
A la mezcla de turrón/yemas/azúcar se le añade la leche con la gelatina y se mezcla bien para que se disuelva bien el turrón.

6- Afegir la nata a la barreja del punt 5 i anar incorporant-ho poc a poc. El que obtindreu és una crema.
Añadir la nata montada a la mezcla del paso 5 e ir incorporandola poco a poco. Obtendreis una crema.

7- Finalment incorporar lentament les clares, tenint cura de que es quede una crema esponjosa.
Finalmente incorporar lentamente las claras, con mucho cuidado hasta que quede una crema esponjosa.

8- Posar la crema en un motlle i a la nevera un parell d'horetes. I ja està llesta per a menjar-se-la.
La podeu decorar amb crocanti de menles o amb caramel o amb el que se vos ocorrega...s'admiteixen sugerències!
Poner la crema en un molde y a la nevera un par de horas. Y ya está lista para comersela.
Se puede decorar con crocanti de almendras o con caramelo o con lo que se os ocurra...se admiten sugerencias!

Espere que vos haja agradat!
Bon profit!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario