lunes, 11 de abril de 2011

MONES DE PASQUA


Un dia de pasqua un xiquet plorava perque el catxirulo no li s'empinava...la tarara siiii, la tarara nooooo, la tararaaaa ai mare que la cante jooooo!!!!
Ara arriba pasqua, pasqua de les mones ai que pantorrilles tenen les xiconessss, la tarara siiii, la tararaaaa noooo, la tarara ai mare que la cante jooooo!!!!

M'encanten les pasqüesssss!!! I com ja comença a fer caloreta i els dies ja tenen coloret de pasqua...Este cap de setmana vaig decidir posar-me a pastar mones!!! I com hem van eixir molt bones, ací teniu la recepta...que era de ma uela de Xàbia! així que esta recepta es podria dir que és la típica de Xàbia, perque com ja sabeu, en cada poble les fem d'una manera...

INGREDIENTS:
2 kg de farina de força (és important que siga de força i no de la norma)
8 ous
750 g de sucre
500 g de rent fresc (heu vist quina animalada de rent?)
la ratlladura d'una llima
1 poc d'aigua tèbia per a dissoldre el rent.
1 gotet d'oli d'oliva per a facilitar el pastat.
1 ou per a pintar les mones.
sucre per a decorar.

PROCEDIMENT:
Es barregen els ous amb el sucre i la ratlladura d'una llima.
Després s'incorpora el rent i es barreja tot.
Finalment es va incorporant la farina poc a poc i es va pastant. Anar afegint poc a poc l'oli d'oliva per a facilitar-vos el pastat, ja que és una massa que costa molt de pastar, està molt dura.
Quan ja tingueu una massa fina i elàstica, deixar fermentar durant un parell d'hores fins que veieu que haja doblat el volum.

Fer boletes amb la massa d'uns 10-15 cm de diàmetre i deixar-les reposar de nou fins que veieu que han doblat el volum.
Mentre estan fermentant de nou les mones, encendre el forn, (180ªC).
Quan ja han doblat de volum pintar les mones amb l'ou batut, fer uns talls amb les tissores en la part de dalt i tirar un grapat de sucre damunt.
Coure al forn durant uns 30 min.
I ja teniu les mones per a mullar en xocolata o per a anar a berenar-la pel camp amb un bon tros de xocolata amb menles...se me fa la boca aigua!!!

VARIACIONS DE LA RECEPTA:
Jo ha variat un poquet la recepta. Els canvis que he fet:
He utilitzat només 200 g de rent fresc que he dissolt prèviament en 350-400 ml d'aigua tèbia i l'he deixat activar.
Quan ja està activat (veieu que ha format una escuma blanca) s'incorpora a la barreja d'ous, sucre i llima. I es continua amb el procés anterior...

Espere que vos animeu a fer-la! És molt fàcil i el resultat molt bo...
Ah! i no vos penseu que la primera volta que les vaig fer em van eixir redonetes i perfectes...la primera volta que les vaig fer es van quedar com si m'haguera sentat damunt d'elles, més esclafaes que jo que se, així que no vos desanimeu si la primera volta ixen mal!!!

Bon profit!!!!

martes, 5 de abril de 2011

Coca de Llanda


Coca de Llanda

Ingredientes:

- 1 yogurt de limón

- Azúcar

- Harina

- Aceite Girasol

- 3 Huevos

- 1 sobre Levadura

- 1 limón

Se ralla el limón, se exprime y se añade el yogurt. A partir de aquí usaremos el recipiente del yogurt como medida para el azúcar, aceite y harina (lo llamaré vaso).

A esto se le añade 1 vaso de aceite de girasol, y se va alternando 3 vasos de azúcar, el sobre de levadura, 3 vasos de harina y los 3 huevos. Se mezcla todo muy bien.

En un molde untado de mantequilla se añade esta mezcla y se mete al horno unos 30 min a unos 180ºC.

Gulas con Patatas


Ingredientes:

- Patatas
- Cebollas
- Huevos
- Bolsa de Gulas al ajillo

1. Se fríen las patatas a láminas y la cebolla.
2. Se pasan por el fuego las gulas ( calentarlas).
3. Se fríen los huevos.

Buenísimo y facilísimooooo!!!

viernes, 1 de abril de 2011

KÄSEKUCHEN (Pastís de formatge/Tarta de queso)


Ací teniu un nou dolç...el pastís de formatge!!!
Un dia vaig anar al Café Wien a Xàbia i vaig tastar este pastís tan deliciós! Després, escarbant per la meva habitació vaig trobar un receptari en alemà i allí estava la recepta. Així que vaig decidir provar a fer-la per a vore si era complicat o no, i com ha resultat ser molt fàcil doncs ací teniu la recepte per a que vos animeu a fer-la...

Ingrediets/Ingredientes.
Massa "quebrada"
  • 180 g de farina/ 180 g de harina
  • 1/2 sobre de Royal.
  • 75 g de sucre/ 75 g de azúcar.
  • 1 paquet de sucre avainillat/ 1 paquete de azúcar avainillado.
  • 1 pessic de sal/ 1 pellizco de sal.
  • 1 ou/1 huevo
  • 75 g de margarina.
Farcit/Relleno:
  • 3 ous/3 huevos
  • 250 g de nata par a montar
  • 750 g de Quark
  • 150 g de sucre/ 150 g de azúcar.
  • Un poc de suc de llima/ 1 poco de zumo de limón.
  • 50 g de Maizena.
Procediment/Procedimiento:
Massa "quebrada"
  • Barrejar tots els ingredients en un recipient. Quan ja estiga tot ben pastat fer una bola i posar-la a la nevera durant 15 min. Mezclar todos los ingredientes en un recipiente. Cuando ja esté todo bien amasado, hacer una bola con la masa y dejarla reposar en el frigorífico.
  • Escampar la massa per tot el motlle que anem a utilitzar. Extender la masa por todo el molde que vamos a utilitzar.
  • Punxar la massa amb una forqueta i coure al forn durant uns 15 min a 180ºC. Pinchar la masa con un tenedor y cocer en el horno durante unos 15 min a 180ºC.
Si no teniu ganes de fer la faena, podeu comprar la massa ja feta al Mercadona o al Lidl...Jo la próxima volta la compraré perque la veritat és que dona un poc de desfici treballar la massa quebrada, s'apega molt i no acaba de quedar-se del tot bé.
Si no teneis ganas de hacer mucha faena, podeis comprar la masa ya hecha en el Mercadona o el Lidl...Yo la próxima vez la compraré porque la verdad es que da un poco de trabajo extender la masa quebrada, se pega mucho y el acabado no es muy aseado.

Farcit/Relleno:
  • Montar la nata.
  • Afegir a la nata montada els 3 rovells, el Quark, el sucre, la maizena, el suc de llima i barrejar-ho poc a poc. Añadir a la nata montada las 3 yemas, el Quark, el azúcar, la Maizena, el zumo del limón y mezclar poco a poco.
  • Finalment montar a punt de neu les clares i incorporar-les molt lentament a la barreja anterior. Finalmente montar las claras a punto de nieve y incorporarlas muy lentamente a la mezcla anterior.
  • Posar la barreja en el motlle amb la massa quebrada i coure al forn durant uns 75 min a 140ºC o fins que veieu que estiga la part de dalt doradeta. Poner la mezcla en el molde con la masa quebrada y cocer en el horno durante unos 75 min a 140 ºC o hasta que veais que la parte de arriba esté doradita.

Jo el que vaig fer per a donar-li més aliment a l'asunt va ser tallar una poma a trossets molt finets i els vaig posar en la base de la massa quebrada i per damunt ja vaig posar el farcit. Es va quedar molt bo. En el Café Wien també he vist que la tenen amb una base de mermelada de cirera o de melocotó...Tot és anar provant. Si algú té una suggerència, que escriga un comentari...Jo encantada de rebre'n.
Espere que vos haja agradat!

Bon Profit

Ara vaig a posar-me en plan guanyadora d'un Goya i dedicar-li aquesta recepta al meu cosí Jorge que viu en Alemània, a la meva amiga Teresa, la filòloga alemana, sense ella no haguera sigut possible fer la recepta...ui, ja m'han posat la músiqueta, ja no puc fer més dedicatòries...

lunes, 7 de marzo de 2011

BUÑUELOS

Ingredientes:
1 vaso de agua tibia
levadura fresca
Harina (la que admita)

Procedimiento:
Se diluye la levadura en el vaso de agua tibia. Despues se va añadiendo la harina hasta que quede una masa ni muy líquida ni muy espesa.
Se deja en un lugar calido (al lado de la estufa por ejemplo) hasta que se activen las levaduras (dobla el volumen de la masa).
Cuando ya está activada la masa, poner a calentar en una sarten honda una buena cantidad de aceite.
Hacer los buñuelos y freirlos.
Ya estan listos para comer!

miércoles, 2 de marzo de 2011

TABULÉ



Hola a tots!
Ja feia temps que no em posava a cuinar com Déu mana...Per fi m'he decidit a fer una coseta per a penjar-la al blog!
Huí he cuinat Tabulé!!! Recepta molt fàcil i sana i que està bonísssssima! Espere que vos agrade

Ingredients (per a 4 persones menjadores):
1 carlota
1 carabasseta
1/2 pebrera
1 tomaca
1 got de brou de verdures
1 got de cus-cus
Oli
Menta o Herbasana

Procediment:
Primer tallem totes les verdures a daus.
Posem a bollir un poc d'aigua i cuinarem la carlota i la carabasseta.
No tireu el brou que després ens servirà per a fer el cous-cous.

En un perol posem 1 got de brou a bollir. En el moment que comença a bollir apaguem el foc i li tirem el got de cus-cus i tapem el perol amb una tapa o un plat i ho deixem reposar duran un parell de minuts.

A banda d'açò farem una picaeta de menta i oli:
En el got de la batedora (del turmix) posem unes 15 fulles de menta i dos dits d'oli. Ho triturem tot i ja tenim la picaeta amb la que amanirem el tabulé.

Ara ja podem muntar el plat. Es posen totes les verdures en el cus-cus, es remena tot bé i es serveix en un plat. La picaeta la podeu posar tota o bé deixar-la en un potet i que cadascú es serveixca el que vulga.

Com podeu vore és molt fàcil! Espere que vos agrade!
Bon profit!!!!

Ester

martes, 1 de marzo de 2011

PA DE CEBA/Pan de Cebolla

Esta és una recepta que a mi no m'agrada perquè soc alèrgica a la ceba, però que se que a la gent li agrada i ho vaig fer per a provar-ho i els que van tastar el pa diuen que estava boníssssim!

Ingredients/ Ingredientes:
1 got de llet tèbia./ 1 vaso de leche tibia
25 g de rent fresc/ 25 g de levadura fresca
500 g de farina (si és de força millor)/ 500 g de harina (si es de fuerza mejor)
un pessic de sucre/ 1 pellizco de azúcar
un pessic de sal/ 1 pellizco de sal
1/2 ceba./ 1/2 cebolla

Procediment/Procedimiento:
Tallar la ceba a trossets molt xicotets i cuinar-la. Com diu l'Arguiñano...pochar la cebolla.
Cortar la cebolla a trozos muy pequeños y cocinarla. Como dice Arguiñano...pochar la cebolla.

Dissoldre el rent fresc i el sucre en el got de llet tèbia i dexiar reposar fins que comence a fer una espumeta (com de la cervessa), això ens indicarà que el rent està activat.
Disolver la levadura y el azúcar en el vaso de leche tibia y dejar reposar hasta que empiece a hacer una espuma (como en la cerveza), esto nos indicarà que la levadura está activada.

En un bol posar la farina, la llet amb el rent, el pessic de sal i la ceba i començar a treballar la massa.
En un bol poner la harina, la leche con la levadura, el pellizco de sal y la cebolla y emepzar a trabajar la masa.

Quan està ben pastat deixar reposar la massa en un lloc càlid fins que fermente (que haja doblat el volum)
Cuando está bien amasada dejar reposar la masa en un lugar cálido hasta que fermente (que haya doblado su volumen)

Fer els panets i coure al forn durant uns 30 min a 180ºC.
Hacer los panecillos y hornearlos durante 30 min a 180ºC.

Espere que vos agrade...
Bon profit

Ester